HTML

Szűrt média

Szürt média! Kultúra, cenzúrázva...

Friss topikok

Linkblog

2009.10.19. 12:04 krimó

A 12 legbosszantóbb Facebook felhasználó – Miféle facebook-ozó vagy valójában?

Címkék: facebook internet függőség kvíz

A facebook egy jó vagy rossz tulajdonsága, hogy olyan mint egy nagy házibuli az összes barátoddal, családtagoddal, ismerősöddel és munkatársaddal. Tele van mókával az egész, becsatlakozhatsz mindenféle érdekes beszélgetésbe amint görgetsz ide-oda és aztán csak lazán odakommentelsz valamit. Nade ott vannak azok az emberek akik neked kicsit szervilisek, akiket ha meglátsz sírva szaladnál ki nem csak a virtuális közösségiportálról, de a világból is. Ez a cikk róluk szól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltsd ki Te is a CNN (Brandon Griggs) által fejlesztett kvízt: Milyen facebook felhasználó vagy valójában?

 

Íme a várva várt 12 legbosszantóbb típusú Facebook felhasználó:

 

  1. Had-mondjam-el-a-napom-minden-apró-részletét típusú, az unalom szülöttje. "Felébredtem és süt a nap" "Nem volt gyümi reggelire " stb… Azt hiszem mindeki ismeri őt. Most viccelsz?! Csak azért, mert már van 321 Facebook ismerősöd, nem jelenti azt, hogy szeretnénk tudni, hogy mikor milyen érzés az unalmas perceidet eltölteni. De persze a jogod meg van hozzá…

 

  1. Az Önreklámozó. Oké, így már valószínűleg nagyobb számban érjük el ezt az eredményt, ha nem is olyan intenzíven jellemző. És még az is lehet, hogy a barátok tényleg el szeretnénk olvasni a lenyűgöző cikkedet a cukorrépa-termelés trükkjeiről. De amikor szinte MINDEN 5 percben egy linket add a blogodra, a költészeted gyöngyszemeire, az aktulisan kedvenc videódra vagy valami olyan dologhoz amihez egy csöpnyi közöd is van, akkor kicsit úgy nézel ki, mint egy önző törtető kisovodás.

 

  1. Az Ismerős gyűlytögető. Egy átlagos felhasználónak van mondjuk 100-200 ismerőse. A társasági pillangóknak - tudod, azok, akik egész életen át tartó cimborák még évente egyszer is amikor véletlenül szembejön veled a metrón - ésszerűen van neki mondjuk 300-400 vagy 500 friend-je. De 1000, azaz egy ezer?? …és "barátok?" Ez még fagyiból is sok. Hacsak nem vagy George Clooney vagy ha nem te vitted el az ötöst, senkinek sincs ilyen sok ismerőse. Kérkedni próbálsz, de mi tudjuk, vetítesz ecsém!

 

  1. Rikkancsok. "Michael Jackson halott!“  Tőlem hallod elöszőr a hírt!! Tőlem, és a többi másik hasonlótól, akik mind látták az esti híreket. Nektek hála sokak megtanulták, hogy nem kell várni a feles vagy órás híreket a rádióban, és úgyszint nem kell rámennünk valamelyik hírportálra sem, hisz itt van e remek online szociálishálózat! Szánalmasan megpóbáljátok kisajátítani a híreket, mintha ettől többek lehetnétek. Hisz te aztán tudod mindig az aktuális pletykákat, féligazságokat, ugye…

 

  1. A Túmács informésön típus. Közvetlen az biztos. " Igen laci te a fijúkat szereted hahaha" „ Van akinek részegen nem áll fel“ stb. A magánélet határait pajszerral feszegető, és az illem nála úgy tűnik csak egy fikció, de semmi probléma, tényleg! Nem létezik az, hogy kicsit túl sok információt osztasz meg a mélyen tisztelt publikummal? Te vagy aki szégyentelenül kínálod fel tálcán a szexuális életed részleteit, családi gondjaid, kábszeres élményeid vagy épp testi funkcióid hiányosságait. Köszönjük a megosztást és a bizalmat!

 

  1. A Hejesiro. Avagy az "úúgy örülökk vééégre péééntekkk" típusú. Igen, tudom, hogy a nyelvi szabályok eltérnek a digitális világban. És nem, senki sem szereti a helyesírás-náci tanítónőit. De te úgy beszélsz, mint egy komplett idióta.

 

  1. A szimpátia-vadász. "Olyan szomorú ez mai nap." „ Lebetegettem teljesen...:((“  „Nem akarok tanulni.“ Ártalmatlan nyafogás, vagy előre kiterevelt csapda? Mint a horgászok akik várják a halat, ezek az önsajnálattal átitatott szomorú árvák, belógatják csalijukat, abban a reményben, hogy hátha ráharap valaki és megszánja, esetleg együtérezz velük. De valódi rossz hír, ha magadra ismertél, az az, hogy  manipulatív vagy, nem kicsit…nagyon! Gyenge színvonalú hatásvadász vagy, pusztán azért hogy írjanak neked egy sort.

 

  1. A Kém. A facebook profilja takaréklánggal üzemel, ezek a kukkolók túl óvatosak, vagy talán túl lusták, hogy frissítsék az állapotjukat, vagy írjon valamit az üzenőfalra. De egyszer-egyszer azért mégis. Amikor valamit megemlít vagy kifüggeszt, abból tudják, hogy az oldalon bujkálnak valahol a homályban. Ez azért kicsi hátborzongató.

 

  1.  A Különc. Ezek fösvények, mint a trollok, akik leszólnak mindent és sugárzik a gyűlölet vagy a cinizmus a legtöbb hozzászólásukból, soha nem találkozott még olyas valamivel amire ne tudott volna panaszkodni. Vigyázz a szeretet terjed, és a szerelem öl!

 

  1. A Paparazzo. Mikor felmész a Facebook-ra meglepődve fedezed fel, hogy valaki posztolt egy képet a hétvégi partiról amin te vagy beteggelve - egy fénykép amit nem engedélyztél és még nem is láttál, de fent van. A Paparazzo, úgy gondolja  nem kell elmagyaráznod a mamádnak vagy a főnöködnek, hogy miért vigyorogsz vagy épp vicsorogsz úgy, mint egy részeg hiéna és hogy miért adsz francia-csókot egy Jagermeisteres üvegnek. A barátnőket nem is említve…

 

  1.  Mr. Érthetetlen. Könnyedén felismerhető kiírásairól. "Ha nem most, akkor mikor?" "Grist a malom." "Majd meglátod ..."  "Jani is, kicsi a világ." "Dávid azt hitte immunrendszer, de nem. Nem, ő nem." Jelenlegi állapot frissítések koronázatlan királya. Bocs, de te nem rejtélyes vagy csak érthetetlen.

 

  1. A krónikus meghívó. "Támogasd vagy írd alá az én petíciómat.“ „Játssz Mafia Wars velem!“ „Melyik Star Trek karakter vagy te?“ „Itt van a Top 5 autó ami a személyesen tulajdonban van.“  „Milyen kapcsolatban vagyunk?" Kvízekben otthon vagy nagyon, nagyából mindet kitöltöd, és persze mindenkinek tovább is küldöd. Ja és, lehet hogy nem újdonság, de mindenki tudja hogy épp farmot építesz.

 

Valószínűleg érted mire gondolok, de elég ebből. Nem érdekel, milyen topmodell lennék. Nem lehetnénk egyszerűen barátok? És most bocsáss meg, rohanok, hogy ezt úgy ahogy van belinkeljem a Facebook-omra...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurtmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr131460098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.10.19. 21:58:47

lol :) nagyon ott van! ez a cikk megfogalmaz mindent ami miatt herótom van a nyomorult facebooktól és már erősen gondolkozom, hogy inkább törölni kéne az accomat :)
süti beállítások módosítása